SYMBOLIC GIDS
Menu
Login
 
Subscribe
wist je dat..?
Sponsors
Web Building Europe

Maagzuur en pepermunt of........

Even nog door de tuin lopen dacht ik toen het bijna donker werd. Over het pad liggen wat takken, ik pak ze op en gelijk komt de geur van pepermunt me tegemoet. Deze is onmiskenbaar. En daar was het idee voor de column. Maagzuur!
27/07/2008

Voor veel mensen is brandend maagzuur of zure oprispingen, zuurbranden een probleem. Er zijn nogal wat factoren die meespelen bij maagzuur; stress, snel eten, slecht verteren van voedsel, spanningen. Munt is voor mensen met een ‘slappe’ maag. Als ze ’s middags een boer laten dan komt het ontbijt naar boven. Als mensen met maagzuur bij mij in de praktijk komen kijk ik ook of ze veel problemen van anderen aanhoren maar niet goed weten wat ze daar mee moeten doen. Ze verteren dat slecht.

Een kopje muntthee doet wonderen. Als je niet van muntthee of thee met een vleugje munt houdt dan heb je behoefte aan een ander kruid wat helpt bij maagklachten.

De volgende spreekwoorden geven een ander type mens weer:

“Hij zit ermee in de maag” betekent dat iemand er tegenop ziet om iets te doen of te zeggen.

“Dat ligt zwaar op de maag” betekent dat iemand daar boos over of verlegen mee is.

Met andere woorden zijn dit mensen die zenuwachtig worden als reactie op vragen, problemen of gewoon als eerste reactie. Vaak heeft het te maken met spanningen op het werk, in de relatie of het gezin.
Zij zijn gebaad bij citroenmelisse. Ook hier is een kopje thee (handvol topjes, kokend water en 10 minuten laten trekken) de oplossing. Voor op het werk kun je een thermoskan thee zetten en meenemen. Drink er zeker drie kopjes per dag van. Dan creëer je innerlijke rust tijdens het werk. ’s Middags een kopje citroenmelissethee drinken met de kinderen of met jezelf geeft rust in lijf en hoofd.

Eenvoudige oplossingen zijn hazelnoten kauwen, rauwe havervlokken eten, een stukje gember nemen of thee zetten van gemberwortel. Hazelnoten kauwen werkt erg goed bij maagzuur tijdens de zwangerschap. Voor mensen die graag alleen zijn en daar niet aan toe komen zijn gebaat bij havervlokken. Begin met een theelepeltje en kijk wat het effect is. Daarna veel (lauw) water drinken.

Gember is voor mensen die zich verliezen in het letten op details en het grote geheel gauw uit het oog verliezen. Als je dat herkent is gember de oplossing. Het mooie is dat de kruiden het maagzuur oplossen. Maar nog mooier is het om te kijken waardoor maagzuur ontstaat.

Tijdens een consult kijk ik samen met de cliënt naar de achterliggende oorzaken. Ik kom er bij behandelingen steeds meer achter dat kruiden op een dieper niveau invloed hebben op de mens. Dat is zo bijzonder om mee te maken. EHBOkruiden zijn leuk op de korte termijn maar van de maagklachten afkomen is nog leuker!

Een kruidige groet,

Marjanne Huising

PrintVertel een vriend(in)Plaats een reactieContacteer mij
Overzicht van de kruiden
Moederkruid - Chrysanthemum (Tanacetum) parthenium , 21/06/2011
De wilg - Salix alba , 30/04/2011
Vrouwenmantel - De mantel van troost!, 1/04/2011
De kracht van kruiden - Tijm Thymus vulgaris, 27/01/2011
Hulst - Ilex aquifolium, 1/12/2010
Klimop - Hedera helix, 1/11/2010
Ben jij een stokroos? Dan ben je een elfje!, 1/09/2010
De koningskaars of zwarte toorts is een ecofakkel!, 1/07/2010
Meimaand, Trouwmaand, Meidoornmaand, 1/06/2010
Wist je dat...?
Nieuws-gierig?
Blijf steeds op de hoogte van de laatste nieuwe toevoegingen op Symbolic Gids! Schrijf je nu in op onze maandelijkse nieuwsbrief.
Wist je dat...
Enquête
Hoe ben je hier terecht gekomen?
Via google
Via een verwijzende website
Via een vriend(in)
Via een consulent(e)
Via...iets anders


Sponsors

GUI: Grid_1.asp
close